Over mij

Crop 01 Linkedin foto 258x300 - Over mijBioMed Visuals is mijn bedrijfsnaam, maar ik ben natuurlijk ook gewoon een persoon. Namelijk: Dagmar Bouwer, Master Biomedical Sciences, afgestudeerd bij Universiteit Leiden in 2017.

Mijn ontwikkeling

Al sinds ik klein was had ik tekenen als hobby en de menselijke biologie als grootste interesse. Ik wilde altijd al weten hoe mijn lichaam werkte en nu heb ik daar mijn werk van gemaakt. Biologie les gaf daar helaas geen antwoord op, maar de studie Biomedische Wetenschappen kwam al een stuk dichterbij. Bij deze studie heb ik vooral de basis van menselijke biologie geleerd: biochemie, anatomie, fysiologie, moleculaire biologie … van alles een beetje. Ook wetenschappelijke vaardigheden werden onderwezen: hoe zet je een goed experiment op, hoe beoordeel je een publicatie, hoe ga je van theorie naar de praktijk. Deze kennis en vaardigheden zijn uitstekend in het onderzoek, maar ik ben een andere kant op gegaan.

Het Begin van BioMed Visuals

Het was mij al snel duidelijk dat onderzoek niet mijn carriere kon worden. Zeker, je leert heel veel en gaat om met experts in het veld. Maar je veld is ook miniscuul klein. Iedere onderzoeker bestudeert slechts 1 facet van het menselijke lichaam. Aangezien ik graag alles van het lichaam wil weten, is dit niet de beste aanpak.
Natuurlijk kan ik niet letterlijk alles weten, maar ik kan ongeveer alles weten, van elk aspect een beetje. Dat is immers ook hoe het lichaam werkt: als geheel, niet als afzonderlijke organen of cellen. In mijn vrije tijd begon ik te lezen over voeding en wat biologisch onderbouwd is als gezond voedingspatroon. Ik kwam daarbij uit op de biohacking movement, een verzameling van mensen die met zichzelf experimenteren om hun prestatie, gezondheid of levensverwachting te verbeteren. De ultieme toepassing van menselijke biologie! Want wat heb je aan al deze kennis, als je het niet kan toepassen of (nog erger) als niemand weet dat het bestaat!
Ik wil deze nuttige kennis graag delen, maar had al snel door dat andere mensen biologie erg moeilijk vinden. Mijn uitdaging is dus om de menselijke biologie voor iedereen begrijpelijk te maken, zodat zij zelf de beste beslissingen over hun gezondheid kunnen maken. Daarvoor werken visuele middelen het beste, in mijn ervaring. Voor nu werk ik met illustraties en figuren, ondersteund door tekst, maar uiteindelijk wil ik ook animaties maken.

Voor Wie is BioMed Visuals

Ik kan niet alleen voor mijzelf werken, maar gelukkig zijn er meer mensen die graag een mooi en nuttig plaatje bij hun biologische concept willen hebben. Een nieuw voedingspatroon, een zorgvuldig samengesteld supplement voor betere prestatie, een goede samenvatting van de studie die je net hebt gedaan. Zowel onderzoekers als enthousiaste ondernemers met een nieuwe visie voor menselijke gezondheid kan ik van dienst zijn!
Natuurlijk heb ik nog steeds mijn hobby van het hele lichaam leren kennen. Daarvoor werk ik stap voor stap van begin tot eind op mijn biologie blog (in mijn vrije tijd, dus even geduld 😉 ). Hier leg ik in de simpelst mogelijke termen uit hoe het lichaam werkt. Een uitdaging voor mij en een bron van kennis voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.