Over mij

Kort over mijn achtergrond

Crop 01 Linkedin foto 258x300 - Over mij

Ik (Dagmar) ben de ZZPer achter BioMed Visuals. Ik ben in 2017 begonnen na mijn Masterstudie Biomedische Wetenschappen.

Sinds mijn eerste biologieles ben ik gefascineerd over het menselijk lichaam. De studie Biomedische Wetenschappen sloot hier perfect op aan. Alle onderdelen van biologiestudie kwamen aan bod: van anatomie en neurologie tot moleculaire en microbiologie.

Bij veel vakken boden illustraties en figuren de beste uitleg. Een korte beschrijving erbij en je kon een compleet concept beknopt samenvatten.

Mijn studie bereidt voor op wetenschappelijk onderzoek. Ik wilde me liever niet verdiepen in de kleine details zoals dat nodig is voor onderzoek. Ik leer graag over hoe het lichaam werkt als geheel en alle onderdelen die daarbij komen kijken. Des te beter als ik die kennis en mijn fascinatie ook kan delen!

Biomedische teksten en illustraties

Copywriting principes voor toegankelijke teksten

Sinds het afronden van mijn studie ben ik bezig met schrijven en illustreren. Die vaardigheden heb ik mezelf aangeleerd (via cursusen en trial-and-error). Wetenschappelijk schrijven, zoals ik dat leerde bij mijn studie, is niet toegankelijk en moest ik dus afleren. Nu hanteer ik de principes van copywriting om te schrijven zoals iemand het graag leest.

Eenvoudige illustraties om aandacht te trekken en het oog te leiden

Biologische, schematische illustraties zijn vaak erg kleurrijk en zitten bomvol dingetjes en pijltjes.
EeBiologische, schematische illustraties zijn vaak erg kleurrijk en zitten bomvol dingetjes en pijltjes. Een flink samenvattend figuur kan enorm complex zijn, waardoor je het zorgvuldig moet uitpluizen om te begrijpen wat er staat. Dat is niet waar iedereen op zit te wachten.

Liever maak ik eenvoudige illustraties met simpele figuren en beperkte kleuren. Die zijn makkelijker te begrijpen als je ze voor het eerst ziet. Mijn achtergrondkennis helpt om zulke figuren correct weer te geven zonder dat ik diepgaande uitleg of micromanagement nodig heb.

Voedingssupplement verkoopteksten

Biomedische figuren en illustraties zijn een beperkt vakgebied. Het schrijven en copywriting pas ik vooral toe door het schrijven van voedingssupplement verkoopteksten. Dit vereist niet alleen kennis van het product, maar ook de regelgeving rondom de verkoop en aanprijzing van supplementen. Sinds 2017 heb ik hier ervaring mee opgebouwd door de samenwerking met LiveHelfi.

Ik verwelkom elke samenwerking binnen de domeinen van biomedische communicatie en supplementenverkoop.

Ik hoor graag van je als je vragen hebt of zou willen samenwerken!

[link naar contactpagina (met knop)]